Referenssi

Blogi

Maiseman maalailu on mahtavaa

Panic ylläpitää Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n Minun Maisemani –valokuvauskilpailua. Kilpailun tavoitteena on kunnioittaa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea ja kerätä kattava arkisto suomalaisten mielimaisemia. Kisaan saa osallistua kuka tahansa lähettämällä kuvan omasta mielimaisemastaan.

Mistään pienen harrastajakunnan kilpailusta ei ole kyse. Kisa alkoi tammikuussa 2017 ja heti ensimmäisen kuukauden aikana kilpailun sivuille ladattiin tuhansia kuvia.

–Tällaiseen alkuun ei kukaan voinut uskoa. Kisan alku oli jotain aivan uskomatonta. Sivuille ladattiin tuhansia ja tuhansia kuvia, Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n hallituksen jäsen Jussi Leppänen iloitsee

Hänen mukaansa kilpailun räjähtävä alku on ollut pitkälti hyvien yhteistyökumppaneiden ja järjestäjien työn tulosta.

–Kisa kuuluu Suomi 100 –ohjelmaan, joten se on näkynyt yhteistyökumppaneidemme, kuten Valokuva-lehden toiminnassa, Leppänen iloitsee.

Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat myös Rajala sekä Scandinavian Outdoor, jotka ovat lahjoittaneet palkintoja voittajille. Kuukauden parhaita onkin palkittu useiden satojen eurojen arvoisilla palkinnoilla.

Kilpailun tuomaristo koostuu Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n tunnetuista kuvaajajäsenistä. Heidän tehtävänsä ei ole helppo, sillä käsittämättömän laajasta kuvamateriaalista heidän on poimittava kuukauden voittajat. Myös yleisö saa äänestää suosikkejaan ja suosituimmat kuvat näytetään kerran kuukaudessa Ylen aamu-tv:ssä.

Koko kilpailun voittajat julkistetaan Suomen täyttäessä sata vuotta.

–Muutama päivä ennen itsenäisyyspäivää järjestetään iso palkitsemistilaisuus. Tämä kilpailu on jo nyt ylittänyt kaikki odotukset, joten tuomaristolla on kova työ löytää tuhansien upeiden kuvien joukosta palkittavat tuotokset, Leppänen uskoo.

Leppänen uskoo kilpailun suosion vain kasvavan loppua kohden.

–Parhaat kuvausilmat ovat vasta tulossa. Kevät ja kesä tuovat tullessaan kisasivuille oikean kuvien tulvan, Leppänen toteaa innoissaan.

http://www.minunmaisemani.fi